Nieuws voor architecten

COLLECTIE: FIANDRE Maximum Extralite

Maximum, de nieuwe collectie van Fiandre in het innovatieve formaat van 300 x150 cm combineert de klassieke kenmerken van een topklasse porcellanato met hoogwaardige eigenschappen als kracht, lichtheid, flexibiliteit en buigzaamheid.

Maximum staat voor maximale vrijheid op gebied van design. Enerzijds zorgen de grote platen voor een drastische vermindering van onderbrekingen in de eenheid van het ontwerp. Anderzijds zorgt dit brede gamma voor een grote veelzijdigheid die voldoet aan de meeste technische eisen.

Met deze collectie wil Fiandre de architecten een nieuw concept aanbieden dat verder reikt dan de individuele tegel en dat beperkingen inzake ontwerp wil verminderen.

De lichtheid van de plaat is ideaal voor de vloerbedekking van plezierjachten en verder zorgt de buigzaamheid ervoor dat dit materiaal bij uitstek gebruikt kan worden bij gebouwen met veel krommingen.

Daarnaast zijn deze platen uitermate geschikt voor de bekleding van geventileerde gevels. De collectie is bovendien milieuvriendelijk: de verminderde dikte (6mm) vergt twee tot drie keer minder grondstoffen en er wordt ook beduidend minder energie verbruikt tijdens het productieproces.

We gingen in 1961 van start met het tegelformaat 15 X 15 cm en vandaag, ruim een halve eeuw later, slagen we erin om een formaat van 300 X 150 cm te produceren.

Top